Домашна суха паста като Балканчето едно време, лесна и бърза рецепта за всеки

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Вкусът на пастичка с конфитюр е познат още от детството ни. Преди това такава торта със сладко се продаваше на всяка крачка. Костваше ни 22 стотинки и ни носеше многократно повече удоволствие. Сега такива сладкиши можем да приготвяме само у дома, което ще направим днес.

Мека и нежна пастичка се състои от блат и сладко. Можете да използвате всякакво плодово сладко или бързо да направите домашно сладко . Следвахме класическата рецепта с пълнеж от ябълково сладко, без добавки. Но няма ограничение за съвършенството. Винаги можете да се справите по-добре

Съставки

яйце 1

Яйчен жълтък 1

захар 200 g

Пшенично брашно 560 g

Масло 310 g

сода 1 ч.л.

оцет 0,5 ч.л.

Сол 1 щипка

Ванилова захар 15 g

сладко по ваш избор 400 g

подготовка

Разбийте омекналото масло със сол, захар и ванилова захар. Добавете яйцето и жълтъка и продължете да разбивате до пухкавост.



Добавете гасената сода с оцет и разбъркайте. Изсипете пресятото брашно, омесете тестото, покрийте с фолио и поставете в хладилник за 1 час


Разделете тестото на 2 парчета. Разточете всеки върху лист пергамент в правоъгълен слой с дебелина 8-10 мм. Прехвърлете върху тавичка. Печете всеки блат при температура 240 градуса за 10-15 минути.


Изрежете готовите блатове, като оформите краищата. Намажете единия слой с половината сладко, а другия поставете отгоре. Покрийте го с останалото сладко и поръсете с парченца трохи.


Пъхнете в хладилника сладкишът за няколко часа. Когато питите попият, нарежете на отделни парчета

От първото парче мислено се връщате в миналото. Не бързайте, насладете се напълно на тази проста, но вкусна почерпка с ябълково сладко . Опитвали ли сте такива пастички в детството си?

Източник https://www.zajenata.bg/

Вашият коментар