Бисквитено руло с два вида тесто – хитът на тази есен! Нежно като суфле, вкусно като пудинг (Видео):

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Днес ви предлагаме рецептата за едно невероятно вкусно бисквитено руло с два вида тесто и нежен крем. Резултатът от тази перфектна симбиоза е пандишпан, който има вкус на деликатно суфле ! Фантастично! Сигурни сме, че не сте яли нищо подобно досега, така че се пригответе да се влюбите в тази рецепта! Ето и как се приготвя двуцветното руло :

Бисквитено руло с два вида тесто

Продукти за тесто номер 1:

мляко 110 мл + 30 мл

растително масло 80 мл

брашно 85 гр.

сухо мляко 15 гр.

ванилия

сол 1/4 ч.л.

яйчни жълтъци 6 бр.

какао 7 гр (1 пълна супена лъжица) + 1 супена лъжица мляко

Продукти за тесто номер 2:

белтъци 6 бр

лимонена киселина 1/4 ч.л.

захар 110 гр.

За крема:

прясно мляко 250 мл

яйчни жълтъци 2 бр.

захар 40 гр.

царевично нишесте 20 гр.

ванилия

шоколад 50 гр.

масло 30 гр.

Приготвяне:

Смесете какаото с лъжица мляко и оставете настрана. Пригответе сухите съставки, като смесите солта, брашното и сухото мляко.

В чаша смесете почти свареното мляко и растителното масло. Смесете ги и измерете температурата на течността, тя трябва да бъде 70 градуса. Ако нямате термометър, загрейте сместа от мляко (стайна температура) и масло на водна баня за 50 секунди.

кухненски термометър

Изсипете сухата смес в млечно-маслената, разбъркайте всичко добре. Използвайки миксер, добавете един по един жълтъците и разбийте хубаво. Тестото ще бъде течно.

Изсипете 130 г от нашето жълтъчно тесто в отделна чаша. Добавете приготвената какаова паста и разбъркайте добре.

какаово тесто

Разбийте белтъците с лимон и захар до меки върхове. Постепенно добавяйте захарта. Добавете 105 грама от белтъците към шоколадовата част на тестото и го оставете настрана. Поставете останалите белтъци в светлото тесто, добавете няколко капки ванилия и разбъркайте.

Прехвърлете светлото тесто в правоъгълна форма за печене с размери 24 на 33 см, предварително облечена с хартия за печене.

бисквитено руло тесто

Смесете шоколадовото тесто с белтъците и го нанесете върху светлото тестот с помощта на шприц или пош. Тестото е течно, така че само се разстила.

Сега е важният момент! С дръжката от силиконовата шпатула начертайте ленти по дъното на формата, без да повдигате шпатулата. Първо напречно, а после – надлъжно.

интересно руло

Първите 10 печете блата на 170 градуса. След това намалете температурата до 150 градуса и печете още 25 минути. Проверете за готовност със суха клечица.

Докато блатът се пече, пригответе обикновен сладкарски крем.

Оставете готовия блат да почине няколко минути (3-5).

Обърнете го върху друг лист хартия за печене и отлепете хартията отдолу. Нанесете крема, оставяйки повече по единия ръб, това ще бъде центърът на рулото. Навийте внимателно тестото и крема на руло, затегнете, като си помагате с хартията, не с ръце!

руло бисквитено

Завийте рулото в същия лист хартия и го оставете да се охлади напълно. Нарежете на порции, а може и да украсите по желание.

Ето и подробно видео с указания за приготвянето:

Вашият коментар