Вече никой не прави ябълков пай след този лесен кекс- по- вкусно, по лесно и по-бързо

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

През есента винаги рискувам да кача няколко излишни килограма, защото кухнята е божествена. Не можете да устоите на изкушението да разгледате няколко нови рецепти за сезонен сладкиш с плодове . И определено трябва да го опитате. И наскоро приготвих нетрадиционен кекс с ябълки и веднага се влюбих.

Първо, печените продукти изглеждат много необичайно. Ябълковият кекс се състои от отделни парчета, които лесно могат да се откъснат. Второ, това е безумно вкусно. Въздушното тесто с мая с парченца ябълка се топи в устата ви.

Съставки

Вода 230 мл

Мая 11 g

Яйце 3 бр.

Захар 180 гр

Сол 1 щипка

Слънчогледово олио 2 с.л.

Пшенично брашно 600 гр

Ябълка 3-4 бр.

Сметана 2 с.л.

Подготовка

В дълбока купа смесете топлата вода, мая, 70 г захар, 2 яйца, сол и слънчогледово олио. Разбъркайте заедно.



Добавете брашно на две стъпки и замесете в еластично тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете да престои 30 минути.


Леко намажете масата със слънчогледово олио и разпънете тестото. Намажете и него с олио и го разточете на правоъгълен слой с дебелина 3 мм.

Поръсете тестото със 100 г захар и разпределете равномерно по повърхността. Обелете ябълките и премахнете семената, нарежете на резенчета и поставете в три реда върху тестото.


Навийте рулото и го нарежете на 10 парчета. Намажете формата с масло, подредете филийките, нарязани нагоре и намажете с разбито яйце.


Печете сладкишът на 180 градуса за 40 минути. Покрийте готовото печиво с чиния, обърнете и извадете от формата.

Смесете заквасена сметана с 1 ч.ч. захар, докато се разтвори напълно. Използвайте сладкарски плик, за да украсите с крем.

Тази прекрасна ябълкова баница ме спасява , когато няма време за пай. Прилича на кексче, но вътре е нежно и меко. И много по-вкусна от обикновената шарлота . Хареса ли ви рецептата колкото на мен?

Вашият коментар