Пробвах една стара домашна рецепта за месо яхния в буркани-Отваряме всеки ден от него-Нямаше нужда да слагаме бурканите в мазето!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Обичате месо, но напоследък и не знаете какво има? Вероятно е на организма да му липсват витамини или минерали. Или може би току-що сте пропуснали домашната яхния, една от рецептите на която ви предлагаме.

ДОМАШНА РЕЦЕПТА ЗА ЯХНИЯ

Мисля, че почти всички вече са забравили какъв вкус трябва да има истинската яхния, защото това, което сега се продава в магазините, трудно може да се нарече месо.

Приготвянето на собствена яхния изобщо не е трудно.

Това не изисква специално оборудване, а са необходими само фурна и буркани с вместимост 0,5 или 0,7 литра.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

За да направите яхнията вкусна, важно е да вземете най-свежото, нискомаслено месо. Съставът му може леко да се „разрежда“ с разтопена свинска мазнина, но само в умерена степен. Това ще увеличи времето за съхранение, както и ще насити ястието.

СЪСТАВКИ

1 кг месо

0,5 кг мас

1 супена лъжица сол

1-2 дафинови листа на буркан

5–6 зърна черен пипер на буркан

смлян черен пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

Първо изплакнете добре месото под течаща вода и го избършете на сухо с хартиени кърпи.

Нарежете кожата от месото (ако има такова) и го разделете на доста големи парчета с ширина 6–7 cm. Сложете ги в дълбок съд, добавете сол и смлян черен пипер на вкус.

Смесете всичко много внимателно, така че всяко парче да получи порцията си сол и черен пипер, покрийте и оставете месото да се маринова за час.

Стъклените буркани са важни, за да се подготвят правилно. За да направите това, те трябва да бъдат измити и след това стерилизирани. Можете да стерилизирате консерви за консервиране по различни начини, например да поставите чисти сухи кутии в микровълновата за 3 минути.

На дъното на всеки буркан сложете 1-2 дафинови листа, подправка, след това не поставяйте плътно месото.

Нивото на месото трябва да е някъде на 2-3 см под ръба на буркана, за да не изтече съдържанието. За защита поставете лист за печене във фурната и налейте малко вода. Покрийте бурканите с капачки, от които първо трябва да извадите уплътняващата гума, и поставете в студена фурна.

Загрейте фурната на 250 градуса. Когато месото заври, намалете температурата на 150 градуса и го гответе за още 3 часа.

Готовото месо залейте отгоре с разтопена мазнина.

Вземете консервите (не забравяйте, че са горещи). Навийте капачките, сложете консервите с главата надолу и увийте с кърпа, докато изстине напълно.

Най-вкусната яхния е готова!

Яхнията, приготвена у дома, се съхранява в хладилник до шест месеца. И колко е вкусна, просто няма думи. Яхнията може да се добавя към всяко ястие, както и да вземете буркан със себе си на вилата или на риболов. Там този вкус ще бъде незаменим.

Самите месни продукти приготвени у дома имат предимства пред закупените. В техния състав определено няма да намерите подобрители на аромата, консерванти и оцветители. Сега знаете как да приготвите домашна яхния . Опитайте също да готвите нежна и сочна домашна шунка .

Първокласно предястие ще бъде домашна наденица без мазнина в рецептата, която включва мед. Има оригинален вкус и не върви в никакво сравнение с магазина. Не забравяйте да вземете тези рецепт и да ги споделите с приятелите си, те ще ви бъдат полезни повече от веднъж.

Вашият коментар