Ям та се пукам, досущ като на баба- как да си направим сочно, мазно пилешко в буркан

Пилешката яхния е може би най-успешната идея за бърз и удовлетворяващ обяд . Месото от домашни птици се счита за най-диетичното и полезно сред другите видове и поради това е вариант, който идеално ще се впише в диетата на всеки член на семейството.

Всяка рецепта за пилешко е уникална и добра по свой начин, но днешната е най-универсалната от тях.

ПИЛЕШКА ЯХНИЯ

СЪСТАВКИ

1 пиле
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
3 дафинови листа
черен пипер на зърна
вода

ПОДГОТОВКА

Първата стъпка е да нарежете пилето на порции и да отделите месото от костите.

 След това вземете тенджера и поставете обратно всички кости, долните части на крилата и краката и пилето. След това напълнете всичко с вода и оставете да къкри.



След това стерилизираме половин литрови буркани с капаци и ги оставяме да изсъхнат напълно. След това изпращаме 1 дафинов лист, няколко грахчета черен пипер към всеки буркан и пълним бурканите с месо до половината. След това добавете малко сол и смлян пипер към всеки буркан и след това ги напълнете до края с месо.


Сега покриваме бурканите с капаци и настройваме да се затоплят. За да направите това, вземете широка тенджера и я покрийте с дебела кухненска кърпа, след това поставете бурканите в нея и ги напълнете с вода до страните. Поставяме тенджерата с бурканите на огъня и изчакваме, докато водата заври, след което намаляваме котлона и оставяме за 5 часа.

Не забравяйте да следите нивото на водата и да доливате, ако е необходимо


След като яхнията се свари, напълнете я с бульон (приготвен по-рано от костите) и завийте бурканите.


В крайна сметка остава само да увиете готовите буркани в топло одеяло и да ги оставите да се охладят напълно. Съхранявайте продукта на хладно и сухо място и най-добре е веднага да го изпратите в хладилника.


Уверяваме ви, че никога не сте опитвали толкова крехко и вкусно месо! Пилешката яхния ще бъде отлично допълнение към картофени ястия и тестени изделия.


Ще се радваме на коментари с впечатления от резултата. И с това се сбогуваме и ви пожелаваме прекрасен ден и, разбира се, приятен апетит!

Вашият коментар