Умирам за този миш-маш. Няма по- вкусно и по- българско ястие

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Ако активно търсите оригинална неделна закуска , имаме нещо за вас. Едно от най-обичаните български ястия, Миш Маш , обикновено се сервира за вечеря.

Факт е, че за този вид бъркани яйца не ви трябват много готварски способности. В ястието трябва да има повече зеленчуци, отколкото яйца.

Миш-машът се сервира с препечен хляб или просто пържен хляб . Опитайте, трябва да ви хареса!

Съставките

Яйце 2 бр

сирене 50 g

чушка

домат 2 бр

лук 1 бр

Слънчогледово масло 3 супени лъжици.

червен пипер на вкус

магданоз на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

сол на вкус

подготовка

Обелете лука, нарежете на кубчета. Нарязваме домати и чушки по случаен принцип. Настъргайте или начупете с пръсти сиренет. Загрейте олиото в тиган, запържете лука до омекване.



След това добавете доматите и чушките в тигана. Добавете сол и оставете да къкри за 15-20 минути на слаб огън. Когато сокът се изпари, добавете яйцата и сиренето към зеленчуците.

Разбъркайте съставките, посолете малко. Освен това можете да добавите паприка или други подправки, които харесвате. Гответе каша от миш-маш за около 3 минути, докато яйцата се изпържат

Според класическата рецепта, чушките трябва да се пекат преди употреба и след това да се обелват от тънката кожа. Въпреки това, дори и без този процес, ястието се оказва доста пикантно и ароматно. Препоръчваме да го подготвите за цялото семейство!

Вашият коментар