Вече никой не пържи кюфтета след тази рецепта, а толкова сочни и вкусни никога не са били

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

С появата на детето трябва да признаете, че менюто за цялото семейство започва да се променя. Затова и започнахме да се храним доста по- здравословно и да обръщаме внимание на неща, на които досега не сме.

И понеже обожаваме пържени кюфтета, а всички знаем, че не са много полезни, намерих една страхотна рецепта, която ги прави в пъти по- сочни и вкусни и то изпечени във фурната.

Преди това съпругът ми обядваше и вечеряше с пържени на тиган котлети.

Така бе свикнал от училище , когато ядеше по 2 порции наведнъж. Но сега трябва да се грижа за здравето не само на детето, но и на моя човек. В крайна сметка кюфтета в плик са много по-здравословни от пържените. И по нищо не отстъпват на вкуса им!

Съставки

Свинска кайма 600 гр

Лук 1 глава

Морков 1 бр.

Чесън 2 скилидки

Хляб 100 g

Мляко 0,5 ml

Сол на вкус

Смес от пипер на вкус

Подготовка

Предварително накиснете 4 филийки хляб в мляко или топла вода. Нарежете лукът на малки кубчета и настържете морковите на ситно ренде. Започнете с месото. Разбира се, най-добре е да използвате смес от кайма,  свинско и говеждо месо. Поставете в дълбок съд. Изсипете горните зеленчуци там


 Изцедете хляба и добавете към каймата. Подправете със сол и черен пипер. Омесете каймата с мокри ръце, оформете кюфтета. Сложете лист за печене

. Поставете заготовките в него на свой ред. Завържете пликът, изпратете листа за печене във фурната за 40-50 минути. Гответе котлетите във фурна, загрята до 180 градуса.

 Ако искате да получите златистокафява коричка, 10 минути преди края на готвенето направете голяма дупка в плика. Оставете кюфтета да се охладят за няколко минути и ги поднесете на масата.

Можете да си ги изпечете и с картофи, моркови и целина. Котлети, приготвени по този начин, са по-здравословни и нежни, отколкото пържени в тиган. Слагам ги в чиниите на децата със спокойствие.

Вашият коментар