Баница със сирене Неустоимо вкусна и традиционна

С тази рецепта за баница със сирене ще ви покажем как да си направите традиционна рецепта за българска баница, а именно така като я прави всяка баба на село. Предлагаме ви да направите тази страхотна баница на вас и вашето семейство, защото няма нищо по хубаво и вкусно от една традиционна баница. Баница със сирене е любима.

Баницата е подходяща както за закуска така и за обяд или вечеря.

Ето и рецептата за баница със сирене

Необходими Продукти

  • 500 гр готови кори за баница
  • 400 гр кисело мляко
  • 4 бр яйца
  • 1 бучка сирене
  • 1/2 ч.ч олио
  • бакпулвер

За заливка

  • 100 гр масло
  • 2 бр яйца
  • 1ч.ч прясно мляко

Начин на Приготвяне

Време е да запретнем ръкави и да започваме да правим тази вкусна традиционна баница.

Първо ще подготвим плънката на баницата, разбиваме 4 яйца, към яйцата добавяме една кофичка кисело мляко. След това добавяме една супена лъжица брашно с 10гр. бакпулвер към сместа и разбъркваме добре, след това добавяме половин чаена чаша олио.

След като разбием сместа хубава взимаме 1 бучка сирене и я натрошаваме към сместа, тук вече това е въпрос на вкус дали да е с повече сирене или не и също дали да е по едро или по дребно натрошено (преценете сами както на вас вие по вкусно). След това хубава разбъркваме сместа.

След това вземаме 1 пакет кори за баница и започваме да редим, като преди това малко намазваме тавичката с мазнина.

Редим корите с баница и поръсваме от сместа, след това пак редим корите за баница и пак слагаме сместа и така редим докота свършат корите и сместа като накрая оставя само кора.

След това загряваме фурната на 200 градуса на горе и долен реолтан, като тавичката седи на най-ниското ниво на фурната.

За заливка на баницата сме подготвили 100 грама разтопено масло,  2 айца и прясно мляко.

Разтопеното масло го нанасяме отгоре на последния слой кора. И започваме да правиме заливка на баницата. Разбиваме двете яйца и към тях добавяме прясното мляко и заливаме баницата.

Тази баница е уникална яко не сте я яли просто пробвайте рецептата.

Накрая слагаме да се пече на 200 градуса на най-ниското ниво на фурната докато хубаво пожълтее. На мен ми отне 1 ч за печенето.

Приятен Апетит

Съвет: Ако обичате сладка баница ви предлагаме в допълнение да си я хапнете с мед или сладко. А за перфектна и вкусна закуска ви препоръчваме айран или купичка кисело мляко.

Тази рецепта за баница със сирене е доста подходяща за приготвяне на новогодишната баница с късмети. Късметчетата може да се увият в фолио и да поставите в новогодишната баница.

Вашият коментар