РЕЦЕПТА за Най-вкусната закуска: Триъгълни банички на тиган

Закуската, както и сами знаете, е неизменна част от храненията. Ако искаме да се чувстваме свежи, тонизирани и преливащи от енергия, то за нищо на света не бива да пропускаме сутрешното похапване, припомнят от actualno.com.

Обикновено през работната седмица хората не разполагат с кой знае какво време и нямат възможността да се развихрят в кухнята. За закуска най-често похапват нещо бързо и на крак. Често пъти това е смути, сандвич, шепа сурови ядки или друго, което не изисква много време за приготвяне.

През уикендите обаче хората си позволяват да се поглезят с нещо ароматно, топло и вкусно, напомнящо за онези закуски, които нашите баби ни приготвяха, когато бяхме деца.

Днес ще споделим с вас рецептата за едни невероятно вкусни триъгълни банички на тиган, които съвсем заслужено могат да се превърнат в ТОП закуските за всеки от нас.

Продукти, които ще са ви необходими:

• Кори за баница

• Сирене – 350 гр.

• Масло – 70 гр.

• Яйца – 2 бр.

• Кисело мляко – 100 гр.

• Сода за хляб – 1 к. л.

Начин на приготвяне:

Най-напред се заемаме с направата на сместа, която ще изпълни вътрешността на баничките. Разтваряме содата в киселото мляко и бъркаме енергично, докато тя не се активира. Разбиваме в купа яйцата и към тях добавяме сиренето и киселото мляко.

Вземаме една кора и намазваме повърхността й с разтопено масло. След което я прегъваме на две. В единия й край поставяме лъжица от сместа и след това прегъваме на триъгълник.

Предварително сме си приготвили тиган и сме загрели котлона. Намазваме дъното на тигана с много малко масло, така че баничките да не загорят, докато ги готвим. Печем всяка от тях по две минути от едната и от другата страна.

Приготвянето на тази закуска не само, че не е сложно и не изисква почти никакво време, но и дори можем да кажем, че е забавно.

Задължително опитайте тези триъгълни банички на тиган и зарадвайте семействата си с тях.

Вашият коментар