Как да си изсушим чушки, за да си направим домашен червен пипер

червен пипер

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Колко пъти сте си купували червен пипер и постоянно се разочаровате, защото не знаете какво има в него. В повечето случаи е безвкусен червено-кафяв прах.  От пътуването си до Грузия донесох истинска ароматна подправка и разбрах какъв трябва да в вкуса му за първи път . И с нея рецептата.

Сега домашният червен пипер си правя сама и вкусът е ненадминат.

Приготвянето на подправката се оказа лесно. Имах нужда само от една съставка – чушки . Те бързо се нарязват, изсушават и правят на прах. Това е цялата тайна. Домашният червен пипер се съхранява много дълго време. Основното е, че влагата и вредителите не попадат в него. В плътно затворен буркан подправката ще остане същата- ароматна и вкусна.

Съставки

чушка 2 кг

Подготовка

Измийте чушката, разрежете я наполовина и отстранете семената и дръжките. Нарежете на тънки дълги парчета или настържете с шредер.Застелете лист  хартия за печене и разстелете чушките на тънък слой. За това количество ще ви трябват около 3 тави.


Загрейте фурната до 80 градуса. Поставете листа за печене в него за 4 часа, оставяйки вратата открехната.


Прехвърлете сухите чушки в купата на блендера и смелете на прах. Изсипете готовия червен пипер в контейнер и затворете капака.

Вашият коментар