Бабината пуканица с чесънче и магданоз – до първа пролет и бурканче не остава! Сладко-кисела и приятно лютичка:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Люти чушлета – леко киселки, леко сладички, изпукани на котлона и поднесени с много чесън и магданоз. Вкусотия, на която няма как да устои човек.

Даже и да не обичате люто, съчетанието на вкусове е толкова перфектно, че ще ви се услади, а с подобни чушлета всяка гозба е по-вкусна. Ето рецептата за бабината пуканица с чесънче и магданоз :

Бабината пуканица с чесънче и магданоз

Продукти:

2 кг дребни люти чушки – 2 кг (шипки или дребни рибки)

1 връзка магданоз

1 глава чесън

1 с.л.черен пипер на зърна

800 мл ябълков оцет

800 гр.захар

сол – на вкус

пукани чушки

Приготвяне:

Измитите чушлета и с отстранени дръжки сложете на котлона върху скаричка от парти грил или подобна, ако имате. Може да ги опукате и на грил тиган или електрическа скара. В малка тенджера загрейте маринатата, като смесите оцета и захарта, черния пипер и сол на вкус. Оставете да се охлади, а през това време обелете и нарежете чесъна, наситнете и магданоза.

Сложете от чушките в буркани, без да ги притискате, така че да стигнат до половината, и налейте от маринатата. Допълнете с чушки и отново марината. Прави се с цел да не останат чесънът и магданозът отгоре, а да има навсякъде. Затворете бурканите с капачки (винтови) и приберете, без да варите, в килера или мазето.

Да ви е сладко!

Източник: https://www.zajenata.bg/

Вашият коментар