Чукнах 1 яйце, 6 лъжици брашно и малко извара и такъв пир си спретнахме у нас, че още ми е тежко

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Основните грешки в приготвянето, поради които не се получават питките със сирене , са лошата консистенция на тестото и грешната температура на готвене. Следвайки всички инструкции, ще получите ароматни и нежни сиренки. И ако отделите още няколко минути и украсите готовото ястие с пудра захар и пресни плодове, ще получим резултата точно като в ресторант.

Съставки

400 г извара  
4 ч.л. захар
1 яйце
6 супени лъжици брашно 
1 супена лъжица масло
горски плодове на вкус
пудра захар на вкус

Приготвяне:

За готвене е по-добре да вземете тиган с незалепващо покритие. Загрейте го на минимален огън. Този момент е много важен.

В голяма купа смесете изварата и захарта, добавете яйцето и брашното. Смесете добре всички съставки. Пресяването на брашното не е необходимо.

Намажете предварително загрятият тиган с тънък слой масло. Правилната температура е зададена, ако маслото се разтопи, но не съска.

С вилица вземете малко парче меко тесто, разточете го на топка и леко натиснете надолу. 

Сложете сиренките на малки партиди в тигана да ги изпържите. Гответе ги по този начин за няколко минути, докато покафенеят. От време на време можете да ги набодете с вилица, за да видите дали  са се изпържили. Обърнете ги от другата страна до готовност

Украсете готовия десерт с шепа плодове по ваш вкус и леко поръсете с пудра захар. Ароматните и нежни сиренки са готови!

Готвенето на такава вкусна закуска ще ви отнеме не повече от половин час. Следвайки тези прости правила, можете да приготвяте перфектните сиренки и за обяд, че и дори и за вечеря

Източник: www.zajenata.bg

Вашият коментар