Хапвам си я като семки пред телевизора- без пържене, без миризма на риба и за 5 минути напълно здравословно

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Цацата често се сравнява със семките по причината, че е невъзможно да се откъснеш от нея, докато не я изядеш.

Съдържа достатъчно полиненаситени мастни киселини, за да прочисти кръвоносните съдове от холестеролните плаки и да поддържа красотата на кожата и косата, затова и е много полезна.

Диетолозите препоръчват да се яде риба поне веднъж или два пъти седмично, а печената цаца е най-подходяща за това. Първо, не е необходимо да се почиства, и второ, почти не отнема време за приготвяне на това рибно ястие, за разлика от пърженето в тиган.

Съставки

цаца 400 гр

Слънчогледово олио 35 мл

Сол 5 g

Пшенично брашно 5 супени лъжици

подправки по ваш вкус 1 ч.л.

Подготовка

Предварително размразете цацата и изплакнете преди готвене. Подсушете с хартиена кърпа.


 Пресейте брашното и смесете със сол и подправки. Потопете рибките в сухата смес, опитвайки се да покриете всяка с пикантна панировка (изтръскайте излишното). Много е удобно да използвате плик за тази цел.

 Застелете лист за печене с хартия за печене. Намажате хартията със слънчогледово олио и сложете върху нея цацата

 Намажете отгоре със слънчогледово олио и печете рибата във фурната за 10 минути при 200 градуса. След това намажете отново със слънчогледово олио отгоре и печете още 10 минути. И готово!

Златист с хрупкави опашки, перфектен като цяло. Гответе рибата наведнъж и сервирайте директно в съд за печене или лист за печене. Препоръчваме обилно да поръсите печената цаца с лимон или лимонов сок, украсете с резенчета цитрусови плодове и билки (за предпочитане копър или кориандър). Бахар и люти чушки също няма да са излишни. Приятен апетит!

Вашият коментар