Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

В следващите редове ще ви помажем една рецепта, с която няма да има човек на масата, който да не спечелите. У дома едва ме дочакват да им поднеса пържолките.

Тайната на всичко е маринатата, в която ги правя. Благодарение на нея месцето става безкрайно вкусно и сочно, топи се в устата и буквално няма наяждане с него.

Рецептата е много лесна и се приготвя изключително бързо. Такова ястие е подходящо както за ежедневната трапеза, така и докато чакате приятели, а сега би се вписалол идеално на трапезата ви по случай новата година. Гарантираме ви, че пържолите ще изчезнат от масата за нула време.

Продукти за 3 порции:

Свински пържоли 3 бр. (вие избирате с кости или без)
Чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 1 чаша
Масло – 40-50 гр.
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Посолете и сложете черен пипер от двете страни на месцето. Не е необходимо да го счуквате, но ако искате го сторете.

Ако сте взели месо с кост може да я изрежете, но личните ми наблюдения са, че когато тя остане в процеса на готвене, месото става по-сочно, но времето е малко-по-дълго.

Нарежете чесъна на ситно.

Загрейте маслото в тигана на слаб огън. В тази рецепта тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да приготвим месото перфектно, без да загаря.
Поставете пържолите в нагорещения тиган.

Запържете до златисто кафяво – отнеме около 4-5 минути, а след това обърнете парчетата и ги запържете и от другата страна.

Тъй като следва да задушим месцето в медено-чеснов сос, не е необходимо месото да е напълно готово, когато го махнете от тигана.

Поставете пържолите в чиния и покрийте с фолио, за да не изстинат.

След това в тигана, където сте пържили пържолите, сложете чесъна и запържете и него за 30-40 секунди, като леко разбърквате. Основното нещо е да не го оставяте да загори, в противен случай ще нагарча.

След това добавете голяма супена лъжица мед.

Смесете добре чесъна с него и добавете чашата пилешки бульон.

Разбъркайте всичко отново и сложете свинското обратно в тигана.

Оставете соса да заври и когато това стане, покрийте тигана отново с капак. Оставете така 3-4 минути, след което обърнете парчетата.

Свинското месце ще омекне и ще стане крехко. Важно е сосът да не загаря и да не става много гъст. Ако видите, че се налага добавете още 50 мл. бульон.

Поставете свинското в чинии и го залейте със соса. Всичко е готово и може да сервирате вашите пържолки.

Вървят чудесно с пресен лук./jenata.blitz.bg

Вашият коментар