Това е тайната на вкусното пилешко, няма наяждане с него

В семейството ми сядането вечер край трапезата си е традиция. Тогава всички хапваме заедно, въпреки че денят ни е бил ангажиран с какво ли не и си говорим за това, което ни се е случило. 

Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка

Имам честта да изхранвам истински лакомници, които обаче са много капризни на манджи. Заговорих се с приятелка и тя ми даде рецептата си за пилешко.

Гледах скептично на нея, но се оказа, че с маринатата, която прави тя, пилешкото месце става крехко и сочно, а вкусът му е уникален. Просто няма наяждане с него.

У дома всичко го обожават и всеки път искат допълнително. А за мен… това е просто истинско щастие. Редно е да предам тайната нататък, тъй че ето как да зарадвате всеки с гозба:

Продукти:

Пилешко – 1 кг.
Портокал – 3 бр.
вино – 100 мл. 
соев сос – 50 мл.
корен от джинджифил – 1 бг.
кориандър – 50 гр.
чушка – 1 бр.
чили – 1 ч.л.
сол и сусам на вкус

Приготвяне:
Комбинирайте малко портокалов сок, виното и соевия сос. После поставете вече почистеното пиле в дълбок съд и го залейте с маринатата. Поставете отгоре капак и го оставете да се маринова за около час, като от време на време разклащате съда.

Докато това се случва, вие може да махнете кората на останалите портокали и да изрежете белия слой отгоре. След това нарежете пулпа с малък нож в една купичка и съхранете сокът, който неминуемо ще се отдели. Обелете джинджифила, нарежете на ситно малко кориандър.

След това идва ред на чушката. Измийте я добре и след това я нарежете на равни пръстенчета. Добавете джинджифила и кориандъра към нея, портокаловата кора, солта и чилито в купата с портокалите и разбъркайте всичко добре. Оставете всичко в купичката така за 30 минути. 

След това загрейте фурната на 200 градуса.

Запържете сусам в тиган. Поставете вече напоилото се в марината пиле върху кухненска хартия и печете 10-15 минути. След това залейте пилето със сместа с чушки и портокали и поръсете със сусам.

Печете още малко и воала, нашето вкусно пилешко е напълно готово./jenata.blitz.bg

Вашият коментар