Палачинки за секунди в микровълновата, никога не е било толкова лесно и вкусно

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

От няколко месеца експериментирам с готвенето в микровълнова печка .. Палачинките в микровълновата са сред успешните ми експерименти. Правят се бързо и имат вкус толкова добър, колкото пържени в тиган.

Направих както сладки, така и пикантно солени.

Просто намалете количеството захар, добавете различни подправки, настърган кашкавал и страхотната закуска е готова. Помага, ако хлябът свърши, а нямате време да бягате до магазина. И ако намажете солените палачинки с пастет или пък гарнирате с продукти по ваш избор, е напълно възможно да сервирате ястието на празничната трапеза.

Съставки

прясно мляко 500 мл

Яйце 1 бр

Захар 1 ч.л.

Сол 1 щипка

Пшенично брашно 200 гр

Слънчогледово олио 1 супена лъжица

Масло 30 гр

Ванилия на вкус

Подготовка

Разбийте яйцето със захар и сол. Налейте мляко, добавете постепенно пресятото брашно и разбъркайте добре с бъркалка, за да няма бучки.



Накрая добавете слънчогледово олио и малко ванилия. Разбъркайте отново и оставете да престои 15 минути


С четка разтопено масло намажете керамична плоска чиния. Изсипете 2 1 черпак от тестото и печете в микровълновата фурна за 1 минута на максимална мощност.


През това време повторете процедурата с втората чиния. Най-удобно е да използвате 4 чинии. Това ще позволи на готовите палачинки да се охладят, без да прекъсвате процеса на печене. Намазвайте чиния с прясно масло всеки път или олио

От това количество тесто се получават около 20 средно големи палачинки. Не е нужно да печете всичко наведнъж. Ако искате палачинките да са пресни, изсипете тестото в бутилка и приберете в хладилника. Но не повече от 48 часа. Обичам тези бързи палачинки с конфитюр от ябълки . Прекрасна закуска или десерт!

Вашият коментар