Не мога да реша кое е по-вкусно – патладжаните ли, плънката ли! Затова просто не спирам да ги ям – страшна вкусотия:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Тази рецепта непременно трябва да опитате, докато още сме в сезона на патладжаните. Всички знаем и обичаме патладжани с чесън , но днес ви предлагаме един по-необикновен начин да приготвите пържени патладжани .

Допълнени с този ароматен пълнеж зеленчуците се превръщат в истински летен деликатес , който идеално върви с чаша бяло вино (естествено, добре изстудено).

Днес ще ви разкажем как да си направите патладжанени рулца с чесън , които да са не само вкусни, но и да се превърнат в истинско украшение на празничната ви трапеза.

Такива рулца обичат да приготвят в Грузия. Вкусът им е уникален и не може да се сравни с нищо.  Комбинацията от орехи с кориандър и чесън е истински фойерверк за вкусовите рецептори. Най-важното е, че стават бързо. И не е нужно да имате голям опит в кухнята, за да се справите с приготвянето им.

Патладжанени рулца с чесън и майонеза

Необходими продукти:

3 патладжана

1 морков

2 скилидки чесън

20 гр. орехи

1 домат

50 гр. майонеза

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на тънки ленти (около 5 мм.), осолете ги и оставете за 20 минути в дълбока купа.  След това изцедете патладжана и го изпържете в горещ тиган с растително масло от двете страни до златисто.

Ако имате грил тиган, задължително се възползвайте от него. Апетитните ивици ще направят рулцата ви още по-красиви.

Поставете изпържения патладжан върху кухненска хартия, за да премахнете излишното олио. А ако не обичате мазно, можете просто да изпечете патладжана във фурната.

Настържете моркова на ситно ренде, а орехите нарежете с нож. За чесъна използвайте преса, а кориандъра нарежете на ситно.

Смесете настърганите моркови с орехите, подправките и чесъна. Изсипете всичко при майонезата и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Нарежете домата на малки кубчета.

На единия край на патладжана сложете малко майонеза, а отгоре домат. След това навийте на руло. За да не се развали рулото ви, може да фиксирате с клечка за зъби.

Рулцата са готови! Добър апетит!

Вашият коментар