Кралски свински котлет с чимичури сос и гриловани зеленчуци – ресторант Opera Garden

Представяме от кухнята на ресторант Opera Garden едно ястие изпълнено с разнообразие от вкусове и текстури винаги привлича вниманието. Кралският свински котлет е точно такова удоволствие за сетивата, представляващо съчетание от нежно контра филе, крехки ребра и сочни гърди. Тази изискана рецепта не само изпълва асоциациите с кулинарния рафинамент, но и подчертава качествата на свежи продукти, произведени от свински регионални ферми.

Съставки:

Свинско контра филе

Свински ребра

Свински гърди

Сол и черен пипер

За подправяне: розмарин, чесън, смлян кимион

Начин на приготвяне:

Подготовка на месото:

Нарежете свинското месо на котлети, започвайки с контра филето, следвано от ребрата и гърдите. Подправете със сол, черен пипер, розмарин, нарязан чесън и смлян кимион.

Гриловане на барбекю:

Загрейте барбекюто на средно висока температура. Поставете котлетите върху решетката и гриловайте ги до печене на златиста коричка от всяка страна. Този процес ще подчертае вкусовете и ще придаде неповторим аромат.

Чимичури сос:

В купа смесете пресен нарязан чесън, пресен копър, червен пипер, оцет и зехтин. Разбъркайте добре и оставете соса да постои, за да се развият ароматите му.

Гриловани зеленчуци:

Подгответе асортимент от пресни зеленчуци като царевица, тиквички, патладжан и домати. Нарежете ги на тънки филии и гриловайте за кратко време. Подправете със сол и черен пипер.

Този изкусителен рецепт предлага нещо за всяка предпочитана част от свинското месо, обогатено със сезонни гриловани зеленчуци и освежен със задушителен чимичури сос. Кралският свински котлет е не просто ястие – това е изкушение, което обединява различни текстури и вкусове в един несравнен кулинарен опит.

Какво още знаем за ресторант Опера Гардън?

През 2023 година, ресторантът ОПЕРА ГАРДЪН обогати гурме сцената на заведенията в Бургас. Заведението привлича със своя стилен интериор, предлагайки на гостите уютна атмосфера и ексклузивно меню, което съчетава изисканост и вкусови изненади.

Не пропускайте възможността да посетите OPERA GARDEN в Бургас и да се потопите в света на изисканост, уют и вкусове, които разцъфтяват в този гурме ресторант. Ул. „Любен Каравелов“ 36 в Бургас очаква своите ценители.

Независимо дали сте на път да отпразнувате рожден ден в Бургас, да съберете приятели за бал, я или да разтърсите фирменото парти, заведение Оpera Garden е тук, за да направим всеки момент неповторим.

Вашият коментар