Как да си направим прочутите вкусни кюфтенца от Икеа, които всички обожават

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Оказва се, че има поне някаква полза от карантината. Тези, които са били в световноизвестния шведски магазин за мебели, знаят, че там можете да си купите кюфтета с марка IKEA . В самоизолация мнозина пропускаха известните кюфтета повече от красиви мебели. Но IKEA разкри тайната на лакомството, за да може всеки да си го приготви у дома.

Веднага изтичах да си купя необходимите продукти, защото обичам шведски кюфтета . Обикновено те се сервират с варени картофи , боровинки и най-деликатния кремообразен сос.  Сега ме разбираш! Споделям рецептата веднага!

Съставки

Телешка кайма 500 гр

Свинска кайма 250 гр

Лук 1глава.

Чесън 1 скилидка

Яйце 1 бр

Галета 100 g

Мляко 5 супени лъжици

Масло 40 гр

Пшенично брашно 40 гр

Телешки бульон 150 мл

Зеленчуков бульон 150 гр

сметана 150 мл

Соев сос 2 ч.ч.

дижонска горчица 1 ч.л.

Слънчогледово олио на вкус

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

Комбинирайте двете кайма, нарязан лук и чесън, галета, яйце, сол, черен пипер и млякото. Омесете основата на кюфтето. Оформете каймата на малки топчета, покрийте ги със стреч фолио и охладете за 2 часа.



Загрейте растително масло в тиган и запържете кюфтетата от двете страни до златисто кафяво.

Поставете топчетата месо в съд за печене, покрийте с фолио и изпратете във фурната, загрята до 180 ° C за половин час.

За да направите соса, разтопете маслото в тиган. Докато бъркате, добавете брашното, както бульоните, сметаната, горчицата и соевия сос. Гответе, докато сместа започне да се сгъстява

Тези кюфтета изчезват за нула време, повярвайте ми. Перфектно приготвено лакомство с вкусна хрупкава коричка, която всеки ще пожелае. Това ястие може да се приготви както в делничен ден, така и за празник. Кюфтетата са страхотни с всяка гарнитура!

Вашият коментар