Кайма + картофи и кисело мляко= на най- вкусното нещо, което сте хапвали в последно време

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Картофена баница с кайма на фурна е нещо ново за вас, но определено тази рецепта ще ви зарадва. Стъпките за готвене са прости и ясни, а съставките могат да бъдат намерени във всяка кухня. Е, кой би отказал такъв месен шедьовър ?

Съставки

Майонеза 200 гр

Кисело мляко 4 с.л.

Бакпулвер 2 ч.ч.

Пшенично брашно 500 гр

Масло 150 гр

Сол 1,5 ч.л.

Телешка или свинска кайма 200 гр

Лук 2 бр.

Картофи 2 бр.

Вода 4 с.л.

Слънчогледово олио 3 с.л.

Яйчен жълтък 1 бр

Мляко 1 ч.л.

Подготовка

Първата стъпка е приготвянето на тестото. В дълбок съд смесете майонезата с бакпулвера, добавете към тях киселото мляко. Разбъркайте. Отделно настържете маслото на едро ренде.
Паресейте брашното и добавете към маслото, добавете 1,5 ч.ч. сол. След това изсипете майонезената маса в брашното. Замесете меко тесто. Разделете го на 2 топки. Опаковайте ги в торби и ги приберете в хладилника.



Тестото ще бъде готово след 40 мин. Междувременно пригответе пълнежа. Смесете каймата в купа с фино нарязани на кубчета картофи. Изпратете нарязан лук там.

Посолете пълнежа, добавете малко кимион, вода и растително масло. Разбъркайте. Върху набрашнена повърхност разточете едно от топчетата тесто на слой.


Поставете слой с дебелина около 5 мм в съд за печене. Използвахме форма 25 х 15 см.

Отрежете стърчащите ръбове. Полезни са за декорация.

Изсипете и изравнете пълнежа. По същия начин разточете и втората топка тесто. Покрийте пълнежа с месо с получения слой. Закрепете краищата на двата слоя.


Можете да направите ленти с вилица, а заготовката да украсите със сусам. Но първо намажете тестото с жълтък, разбит с мляко.

Печете вкусотията с кайма и картофи за 35–40 минути във фурна, загрята до 170 градуса. Оставете да се охлади за 10 минути. Нарежете го на квадратчета и сервирайте.

Ако решите да направите това ястие по тази рецепта, време е да поканите приятелите си. Не можете да се справите сами! с такава вкусотия

Вашият коментар