ПЕКАР издаде рецептата за най-лесния и вкусен хляб – пухкав отвътре и хрупкав отвън

Повечето хора не се осмеляват да приготвят хляб у дома, защото им се струва, че това е непосилна задача, с която не ще могат да се справят, колкото и да опитват. Истината е, че приготвянето на домашното печиво съвсем не е толкова трудоемко, дори напротив.

За да ви улесним обаче максимално и да не ви се налага да експериментирате до забрава, ние ще ви споделим рецептата за истински селски хляб, споделена директно от опитен пекар, който години наред се занимава единствено с това.

Добрата новина е, че хлябът няма как да не ви се получи. Ще имате възможност да похапвате невероятно тестено изделие, чиято вътрешност е пухкава, а коричката – хрупкава. Разкош!

Ето как се приготвя истинският хляб с хрупкава коричка
Продукти, които ще са ни необходими:
  • 400 гр. брашно;
  • 80 мл. зехтин;
  • 25 гр. прясна мая;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1 ч.ч. топла вода.
Начин на приготвяне:

Най-напред разтворете маята в топлата вода и оставете така за известно време, докато сухата съставка не се активира. През това време пресейте тестото, добавете към него солта, зехтина и активиралата се вече мая.

Започнете да бъркате сместа с лъжица, а когато това стане трудно, преминете към месене с ръце.

Пълнен хляб мозайка Бързо, икономично и страшно вкусно предложение

След като се получи гладко тесто, оставете го за един час на топло място. Като мине това време, върнете тестото на плота и с помощта на ръце оформете правоъгълна форма или такава, в каквато искате да бъде вашето хлебче.

Вземете остър нож и с негова помощ направете няколко резки върху хлебчето. Включете фурната на 170 градуса и печете за около 10 минути. Когато тестото се надигне добре, увеличете на 180 градуса и печете за още 30 минути. Фурната трябва да е предварително нагрята.

Това е най-вкусният хляб, който някога сте опитвали!

Вашият коментар