Не съм вярвала, че ще го кажа, но тези кюфтета са по-вкусни от всички пържоли, които съм яла досега

Много по-вкусни от нашите!

Няма да кажа, че това ястие е сложно. И изглежда далеч от шедьоврите на европейската кухня. Но, както се казва, не всичко, което блести, е злато . Толкова ми се овкусиха белоруските кюфтета, че още същата вечер намерих рецепта и започнах да правя

Съставки

Картофи 1 кг

Свинска кайма 350 гр

Лук 2 бр.

Пшенично брашно 2 с.л.

Яйце 1 бр

Сол на вкус

Слънчогледово олио на вкус

Черен пипер (смлян) вкус

Подготовка

Първата стъпка е приготвянето на пълнежа. Обелете и нарежете една глава лук на малки кубчета. Загрейте малко масло в тиган. В него запържете лука с кайма. Добавете сол и черен пипер на вкус. Обелете и настържете картофите. Изцедете получената маса от излишната течност. Добавете яйцата и брашно към картофите. Сложете и сол и черен пипер на вкус.

 Обелете втория лук, прекарайте го през месомелачка. Добавете към картофите. Разбъркайте масата. Загрейте олио в широк тиган. Върху него поставете няколко кюфтета

Поставете пълнежа от месо в центъра на всяко кюфте както е показано на снимката. Покрийте го с другата картофена част. Запържете на слаб огън до златисто кафяво от двете страни.

Не забравяйте да зарадвате семейството си с такива златни кюфтета със сърдечен пълнеж от месо. Повярвайте ми, ако денят започне с такова вкусно лакомство, нищо не може да го развали.

Вашият коментар