Най-пухкавите и вкусни мекички, които не попиват олио при пържене. Вижте рецептата!

Мекичките от край време са една от най-вкусните рецепти, които всеки похапва с наслада. Често обаче се въздържаме от консумацията им, тъй като мазнината, която попиват по време на пържене, не влияе положително на фигурата ни.

Днес ще ви споделим рецепта за едни невероятно вкусни мекички, които са въздушни и пухкави като облачета, а щом отхапем от тях – те се топят в устата ни. Истинско блаженство!

Ще вмъкнем, че се приготвят наистина лесно и не е нужно да чакате тестото да втасва. От вас се изисква единствено желание и половин час, в който да сътворите една страхотна закуска за цялото си семейство.

Най-вкусните мекици, които всеки трябва да опита

Необходими съставки:

• 520 г брашно

• 200 г кисело мляко

• 200 мл. мляко

• ½ кубче прясна мая (20 г)

• 1 чаена лъжичка сол

• 1 чаена лъжичка захар

• олио

Приготвяне:

Започнете с разтварянето на маята в прясното мляко. То трябва да е топло, но не и горещо. Натрошете маята, добавете захарта и оставете за 10 минути, в които да се активира.

Вземете си удобна купа, в която да изсипете брашното, солта, киселото мляко и активираната мая. Започнете да месите, като постепенно добавяте от брашното, така че самото тесто да стане меко, но в никакъв случай да не е лепкаво.

Разточете тестото и го нарежете на форми, каквито желаете. И идва ред на пърженето. Използвайте дълбок тиган, в който да излеете олио около 1 см. Загрейте го и започнете със съществената част, а именно пърженето на тестените вкусотийки.

Не е нужно готовите вече мекички да бъдат сервирани в чиния, покрита с хартия, тъй като самото тесто не абсорбира мазнината.

Опитайте да ги приготвите и да зарадвате всички у дома с тази върховна наслада, която се топи в устата.

Източник: https://www.actualno.com/

Вашият коментар