Мачкана баница която изглежда сякаш сте я правили с два пакета кори !

Необходими Продукти:

  • 500 г готови кори за баница
  • 500 г краве сирене
  • 4 яйца
  • 50 мл олио
  • 100 мл кисело мляко
  • 100 мл газирана вода
  • половин пакетче бакпулвер (6 г)

Начин на приготвяне:

Опаковка от половин килограм кори съдържа общо двадесет броя кори, нито твърде тънки, нито твърде дебели. Получават се общо пет рула с по четири кори. Изчислете броя на рулата според броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм фино краве сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана минерална вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес.

След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки с по 4 кори за едно руло. Отворете едната кора и я намажете равномерно с няколко лъжици от приготвената плънка.

След това вземете една кора и я сгънете грубо в ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на „топката“ от кората, просто я оставете да бъде ефирна, т.е. да има въздух между слоевете. Поставете я върху единия ъгъл на намазаната с плънка кора.

Вземете втора кора и я сгънете по същия начин, след което я поставете до първата „топка“ намачкана кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред основна кора. Разпределете по малко от плънката равномерно върху всяко от натрупаните „топчета“.

След това внимателно започнете да навивате кората на голямо дебело руло. Така приготвеното руло се поставя в предварително намазана с олио, мазс или масло тава на фурната. Продължете процедурата с останалите кори, докато напълните формата.

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване.

Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.

Да ви е сладко!

Вашият коментар