Замесва се за 5 минути, оставя се в хладилника за през нощта и на сутринта е на ръба да се взриви от бухналост

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Замесването тесто с мая не е лесна задача. Първо, трябва да вземете правилното решение с пропорциите на съставките. На второ място, изчакайте, докато заготовката втаса и увеличи обемът си. Но какво, ако не искате да рискувате? Ние открихме наистина универсална рецепта за вас.

Побързайте да отворите кулинарните си тефтери и си запишете рецептата: днес ще ви научим как да правите тесто с мая в хладилника .

За нашия тест не е нужно да чакате, докато тестото започне да бухва. Просто трябва да смесите всички съставки заедно и да замесите меко тесто. След това го поставете в обикновена торба и го изпращате в хладилника. Кой би си помислил, че дори на студено място универсалното тесто с мая може да бухне толкова много!

Съставки

прясно мляко 350 мл

Яйце 2 бр.

Захар 2 с.л.

Сол 1 щипка

Мая 50 гр

Маргарин 100 g

Пшенично брашно 700-750 g

Подготовка

Разтворете прясна мая в топло мляко. Разтопете маргарина и добавете към тях. Добавете също захар, сол и яйца.Смесете всички съставки до гладка смес. Добавяйте брашно на порции, като разбърквате непрекъснато.


Замесете тестото. След това го поставете в найлонов плик и оставете в хладилника за поне 2 часа.

В рамките на 2 часа можете да изпечете абсолютно всяко ястие. Например пухкави кифлички . Това тесто може да се съхранява в хладилник до 7 дни . Правенето на тестото предварително може да ви спести много време. Не забравяйте да споделите тази статия с приятелите си. Универсалната рецепта за тесто определено ще ви бъде полезна!

Вашият коментар