Във фурната задължително спихва, но в тенджерата блатът за торта става тройно по-пухкав и висок. Ето уникалната рецепта:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Всички сме свикнали с това, че блатът за торта се приготвя на фурна. Това може да е много продължителен и трудоемък процес, който изисква известни кулинарни умения и време.

Но ние знаем една невероятна тайна , която ще улесни живота ви. И с удоволствие ще я споделим с вас.

Всъщност пухкав пандишпанен блат  може да се изпече в тенджера на плота на печката! Няма нужда да се притеснявате и постоянно да наблюдавате печенето. Удивително, но факт! Ето рецептата за хитър блат в тенджера – висок и пухкав, а колко е вкусен само:

Хитър блат в тенджера

Продукти:

6 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч.

брашно

2 с.л. олио

блат в тенджера

Приготвяне:

Разбийте белтъците и захарта, докато станат пухкави. Добавете жълтъците един по един, като разбърквате непрекъснато. След това добавете пресятото брашно малко по малко.

Вземете широка емайлирана тенджера, намажете я с масло, изсипете тестото. Ако тенджерата не е с дебело дъно, покрийте предварително дъното и стените с хартия за печене и тогава намажете с масло.

Поставете капака върху терджерата, като го увиете предварително плътно с домакинска кърпа. Тя ще абсорбира влагата от блата.

Поставете тенджерата на тих огън.

Блатът се приготвя за около час. Всичко зависи от тенджерата. Проверете готовността с дървено шишче.

Докато се занимавате с другата домакинска работа, нежният блат се готви сам. Получава се пухкав и въздушен. Опитайте и няма да съжалявате!

Добър апетит!

Вашият коментар