Божествени домашни кремки – като нищо мога да изям цялата тава – тесто като памук и крем като кадифе:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Чудни пухкави кифлички , пълни с вълшебен кадифен крем . Като нищо ще изядете и цялата тава, ако не се спрете навреме – толкова са вкусни! А днес ще ви научим как да си ги направите с нашата рецепта за божествени домашни кремки :

Божествени домашни кремки

Продукти:

300 гр. брашно още малко за доизмесване

1 яйце

80 мл пряно мляко

65 гр.кисело мляко (около 2 с.л.)

30 гр. размекната свинска мас

1 с.л. олио

70 гр. захар още малко за поръсване

12 гр. жива мая

За крема:

500 мл прясно мляко

1/2 пак нишесте ванилия (около 50 гр.)

70 гр. захар

домашни кремки

Приготвяне:

Първо пригответе ваниловия крем, за да може да изстине и стегне, преди да бъде използван. Загрейте 400 мл от млякото със захарта, докато е готово да заври. Тогава дръпнете от огъня и налейте на струйка нишестето, разбито в останалото мляко. Бъркайте 5 минути и кремът е готов. А може да използвате и любимата си домашна рецепта за крем.

Задължително покрийте крема със стреч фолио, така че да прилепва по него и да не хване твърда коричка.

За тестото: разтворете маята с малко от захарта в леко затопленото прясно мляко. Оставете за 10 минути да шупне. Разбийте леко яйцето със захарта, като си заделите малко от жълтъка за намазване накрая.

Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче, в което сипете шупналата мая, яйцето със захарта, киселото мляко. Сложете и мазнината и замесете тесто. Ако е нужно, поръсвайте още брашно

Разточете тестото на кръгла кора с диаметър 34.5 см. Нарежете на триъгълници и от тях завийте кифли, като ги мажете обилно с крема. В по-широката част слагайте по повечко, а надолу по-малко. Навивайте по начин, по който плънката да е добре запечатана.

Подредете кифлите в намазнена или покрита с хартия за печене тава и оставете да втасат хубаво за 1 час, така че да удвоят обема си.

Намажете кифлите с разбит с вода и олио жълтък, поръсете със захар и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути или до златист загар.

кифли с крем

Вашият коментар