Баница с готови кори – все едно е с домашни! Залейте я с това и ще се надуе до небето:

Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е засищаща и много вкусна. Винаги, когато я сервирам на гостите, те ме засипват с комплименти и си мислят, че съм я правила с домашни кори. Заливката е фантастична и всъщност прави цялата магия. Запишете си тази рецепта – просто, лесно и бързо. Ето какво ви трябва:

Най-вкусната баница с готови кори

Необходими Продукти:

(измерени с една и съща чаша от 150 мл или приблизително)

  • 500 г готови кори за баница
  • 2 чаши прясно мляко
  • 1/2 пакетче суха мая (5 г или една чаена лъжичка)
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 3 яйца
  • 2 чаши газирана вода
  • 2 чаши олио
  • сол на вкус
  • 500 г сирене
  • 10 супени лъжици брашно

Начин на Приготвяне: 

Загрейте две чаши мляко, докато се затопли, но не трябва да е горещо. В по-дълбок съд изсипете половин пакетче суха мая с хладкото мляко и добавете една чаена лъжичка захар. Разбъркайте добре, за да се хомогенизират съставките, след което оставете на топло място за 10 минути, за да се активира маята.

топло мляко

яйца с олио

В друга по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с бъркалка. Добавете две чаши газирана вода и две чаши олио. Добавете половин чаена лъжичка сол, след което разбъркайте отново, за да изравните съставките.

яйца с олио

яйчена смес

Към тази смес добавете активираната мая. Имайте предвид, че всичко от яйца до газирана вода и олио, всички съставки трябва да са на стайна температура.

яйца разбъркани

Започнете да добавяте десет супени лъжици брашно към тази течна смес, като бъркате непрекъснато. Необходимо е брашното да се поеме добре и да се “накисне” в течността, като сместа не трябва да има бучки.

Сместа е готова, така че отворете корите върху работната повърхност. Отделете една кора, след което я намажете по цялата повърхност с приготвената смес. Покрийте я с втора кора, след което я намажете точно като първата. Направете същото и с третата кора.

намазана кора за баница

кори за баница

След като намажете третата кора, нанесете плънката в единия край (по-дългия), в случая прясно сирене, след което започнете да прегъвате: двата по-къси края прегънете леко, за да не изтече плънката, след което навийте кората на руло.

подреждане баница

навиване баница

Повторете процедурата и с останалите кори, така че трябва да получите четири рула. Затова в самото начало пребройте корите и ги разделете на 4 купчини по три-четири кори и съответно разделете плънката на четири части.

баница със заливка

Намажете средно голяма форма с олио и наредете готовите рула. Отгоре изсипете останалата смес. Загрейте фурната до 150 градуса, след което поставете баницата в горещата фурна за 10 минути. След това увеличете температурата на 180 градуса и се пече до хубаво зачервяване.

баница с готови кори

Вашият коментар