Баница с върховна заливка – толкова крехка и сочна, че няма нужда с нож да я режеш!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

За тази баница със заливка дълго ще се говори в семейството ви, ако решите да я приготвите по нашата рецепта. Не само е изненадващо вкусна, но става много сочна и крехка – направо неустоима! Цялата тайна на днешната пияна баница е, че в заливката се слага бира, която придава на корите невероятен вкус и пухкавост.

Ето рецептата за вкусната баница с бира :

Пияна баница с бира

Продукти:

400 г кори за баница

200 г сирене (натрошено)

100 г масло (разтопено)

2 с.л. олио

4 бр. яйца

200 г кисело мляко

80 мл бира

1 щипка захар

1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Корите се разстилат две по две и се намазват с масло, смесено с олио. Всеки лист се поръсва със сирене и се завива на руло. Свива се от единия край към другия, така че да се получи розичка. По същият начин се приготвят останалите кори, подреждат се една до друга в намаслена тава.

Яйцата се чукват в купа, добавя се солта и захарта, разбиват се до еднородност. Прибавят се бирата, разбърква се и накрая киселото мляко. Баницата се намазва старателно с останалото масло и се залива с млечната смес.

Фурната се загрява на 190 градуса отгоре и отдолу и баницата се изпича за 30 минути. След готовност се напръсква със студена вода и се завива. Приготвена по този начин, баницата не се нуждае от разрязване с нож. Лесно и удобно се разчупва. Добър апетит!

Вашият коментар