Баба прави така и БАНИЦАТА излиза от тавата

Всяка домакиня умее да приготвя баница, но не всяка успява да я сервира мека, пухкава и с топяща се в устата плънка. Това печиво си има своите тънкости и за да го направите по-вкусно от всякога, трябва си му майсторлък.

Бабите на село си служат с един трик, благодарение на който баничката става двойна, след като я извадят от фурната. Нямаме търпение да го споделим с вас, защото сме убедени, че винаги действа и ще ви помогне да се изявите като перфектна домакиня, приготвяща най-вкусната семейна баница.

Как да накараме баницата да прелее от тавата?

Продуктите, които ще добавите към баницата, избирате вие. Може да приготвите плънка от сирене и яйце или да комбинирате сирене и спанак. Съществуват още много други рецепти, които можете да пробвате. Не в това обаче е тайната за сочна и пухкава баничка.

Ето какво трябва да направите, когато я извадите от фурната:

Задължително си подгответе плота, като го покриете с чиста кърпа или кухненска хартия. Поставете две обърнати с дъното нагоре чинии. Върху тях опрете двата края на тавата, така че баницата да остава във въздуха. Побързайте да я покриете с чиста кърпа и я оставете така за половин час или малко по-малко.

Самото изпарение ще допринесе за това баничката да е още по-пухкава и сочна – такава, каквато всеки обича да я похапва.

Опитайте този трик и всички ще ви благодарят за вкусната изненада!

Вашият коментар