Ако имаш у дома стар хляб, ето как да го превърнеш в уникална вкусотия за нула време. После ще ти целуват ръцете!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Всички от време на време осъмваме с няколко филии стар хляб , които за съжаление често отиват в кофата за боклук. Ако знаехте само каква вкусотия може да приготвите от тях, повече нямаше да си позволите подобно разхищение! Днес имаме за вас лесна и бърза рецепта за лазаня от стар хляб .

Получава се уникално пухкав кулинарен шедьовър , който ще ви се иска да ядете до пръсване. Ето и рецептата за мързелива лазаня:

Лазаня от стар хляб

Продукти:

1 нарязан стар хляб (може и препечен)

250 мл сметана

1 глава лук

3 скилидки чесън

500 гр. моцарела

500 гр. нарязана шунка

200-250 гр. доматен сос (или доматено пюре)

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Запържете ситно нарязаните лук и чесън в малко олио. След това добавете доматения сос. Когато сместа започне да ври, добавете сметаната и разбъркайте добре. Оставете да заври при непрекъснато бъркане и дръпнете настрана.

Намажете тавата за печене с малко олио или масло. След това поставяме на дъното парчета хляб, от които предварително сте изрязали кората и започваме да редите слоеве. Първо сложете от доматено-сметановия сос, ред от шунката, ред от моцарелата и след това отново слой хляб. Повтаряйте, докато свършат всички съставки.

лазаня от стар хляб

Последният слой от нашата лазаня се състои от настърган кашкавал. Поставете така приготвената лазаня в загрята фурна. Печете на 220 градуса за няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и повърхността на лазанята придобие златист оттенък.

Вашият коментар