Нарязах няколко кръгчета ябълки в тигана, сложих сместа от брашно и кисело мляко и стана най- вкусния есенен сладкиш

Имам много ябълки сега под ръка и като ми се преяде нещо вкусно набързо спретвам този сладкиш на тиган. Оказа се дори по-вкусно, отколкото на фурна!

Плодовите филийки са страхотни в тигана, така че не се страхувайте да получите хрупкава изненада. Поръсете канела върху ябълките, ако желаете – всички са луди по тази комбинация! И отгоре можете да украсите с филийки пресни ябълки, сметана или сладолед.

Съставки

Яйце 1

Ябълка 2 бр.

Кисело мляко 80 мл

Захар 60 g

Слънчогледово олио 60 мл

Масло 10 g

Бакпулвер 10 g

Сол 1 щипка

Пшенично брашно 150 гр

Ябълков оцет 1 супена лъжица

Пудра захар на вкус

Подготовка

Разбъркайте яйцето, солта и 60 г захар. Добавете кисело мляко и растително масло, разбъркайте до гладка смес. Пресейте брашното и бакпулвера, добавете ябълков оцет и замесете тестото.



Нарежете ябълките на филийки и сърцевината.


Намажете тиган с масло и поръсете с останалата захар. Поставете първо ябълковите кръгчета, след което разпределете тестото равномерно. Покрийте тигана с капак и гответе пая на слаб огън.


Когато сладкишът стегне поставете парче пергамент между тигана и капака. След това покрийте тигана и гответе още малко.


Обърнете пая с пергамент надолу, за даго изпечете  и от другата страна. Проверявайте лакомството периодично с клечка за зъби.


Поръсете готовият сладкиш с пудра захар и сервирайте.

Обърнете внимание на рецептата за ябълков пай в тиган . Честно казано, оттогава подготвям това лакомство само по този начин.

Бързо, просто, ароматно и вкусно! Не забравяйте да запишете рецептата и да опитате нежния му вкус. Идеален за чай и кафе!

Вашият коментар