Хем чийзкейк, хем бонбони, хем без печене! Бива ли такава вкусотия, при това само с 4 продукта:

Сигурно няма човек, който да не харесва чийзкейк. Любимият на американците десерт навлезе ударно и у нас, при това съвсем естествено – чийзкейкът е лек, не прекалено сладък и много освежаващ. Най-хубавото е, че има версии без печене, които се приготвят лесно у дома.

Предлагаме ви рецепта за най-бързия и лесен чийзкейк под формата на топчета, където най-трудната задача е да бъдат охладени и готови за консумация.

Ето как се приготвят вкусните чийзкейк топки :

Чийзкейк топки

Продукти:

  • 200 г несолено крема сирене
  • 100 г натрошени бисквити
  • 25 г пудра захар
  • бял или тъмен шоколадов топинг

чийзкейк топки

Приготвяне:

Извадете крема сиренето от хладилника около половин час преди приготвяне, за да омекне малко. Смесете го с пудра захар, докато получите гладка хомогенна смес.

Добавете натрошените бисквити със сметаната. Чувствайте се свободни да използвате различни видове: бисквити за чай, кафени или други подобни. Охладете сместа в хладилника за поне един час, за да се стегне. Разделете охладената смес на по-малки топчета. Поставете ги във фризера за 30-60 минути.

Разтопете бял или тъмен шоколад в пара или микровълнова фурна, след което изсипете върху охладените топчета. Върнете топките във фризера, за да стегне напълно шоколада, след това ги поставете в кутия и приберете в хладилника.

чийзкейк бонбони

Добър апетит!

Вашият коментар