Снощи ми се ядаха картофи, но не варени, печени или пържени, исках нещо различно, ново и попаднах на това и не сгреших

Вече забравих последния път, когато ядох пържени картофи . Но в тази форма си позволявам понякога. Ако приготвям картофен омлет със сирене и кашкавал за съпруга и децата си, определено ще взема парче и за себе си.

И какво, трябва да се уверя във вкуса на ястието.

Така-така извинение, но не мога да устоя на примамливия аромат.

Основното правило на тази рецепта е съотношението на картофите към маслото да е 10: 1. Ако решите да използвате обичайният кашкавал за пълнежа, поръсете картофената кора с него малко по-рано, така че да се разтопи. Можете също да добавите пържени гъби, шунка и много разнообразни подправки.

Съставки

  • Картофи 350 гр
  • Масло 30 гр
  • Крема сирене или кашкавал по ваш избор 100 g
  • Сол на вкус
  • Черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

Разтопете маслото в микровълновата или на парна баня.


 Обелете картофите и ги настържете с ренде в купата с маслото. Добавете сол и черен пипер, след което изстискайте добре с ръце.

 Загрейте сух тиган, разпределете картофите равномерно и залейте с изстискания сок. Уплътнете леко със силиконова шпатула.

 Печете картофената палачинка за 1 минута на силен огън, след това намалете на по- ниска степен и гответе още 8 минути

 Използвайте чиния, за да обърнете палачинката, за да запази формата си. Когато другата страна се зачерви, намажете половината палачинка с крема сирене, нормално сирене или кашкавалче, въпрос на вкус, може да експериментирате с всичко

 Внимателно сгънете омлета наполовина, за да направите тип сандвич. Прехвърлете в чиния и сервирайте.

Можете да допълвате картофения омлет със зеленчукова салата и пресни билки. Основата е много хрупкава. Благодарение на маслото, тя се пече перфектно. А нежният кремообразен пълнеж прави картофената палачинка още по-вкусна.

Вашият коментар