Рецепта за перфектните картофени кюфтета

Случвало ли ви се е да се стараете да направите перфектните картофени кюфтета, а те все да не стягат или да се пръскат по време на пържене? Днес ще ви разкрием как да приготвите картофени кюфтенца, от които всеки ще иска допълнително. На вид и на вкус – повече от перфектни, без да се разпадат с идеална плътност.

Ето какво ви трябва за приготвянето им:

1 кг картофи.

500 гр сирене

една щипка черен пипер

половин връзка (пресен по възможност) копър

2-3 яйца

eдно средно голямо пакетче галета

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите, обелете ги и ги нарежете на половинки – по този начин се сваряват по-бързо. След като са готови, намачкайте добре, за да няма бучици в тях.

Прибавете натрошеното или настъргано сирене, черния пипер и предварително нарязания на ситно копър, след което получената смес се оставя в хладилника за час – два, за да стегне добре и да се охлади.

За панировката е достатъчно да разбиете добре яйцата с малко сол и да приготвите в чинийка отделно галетата. След като картофената смес се е стегнала и охладила добре – оформете кюфтенца, потопете в яйцето, след което хубаво оваляйте в галета. Пържете до златист загар. Готовите картофени кюфтета поднесете топли с чеснов сос.

За чесновия сос ви е необходим счукан или намачкан чесън, 2-3 лъжички майонеза и кисело мляко. Соса се прави на вкус.

Рецептата е изпълнена – Да ви е сладко!

Надяваме се, че това е вашата сполучлива рецепта за приготвяне на домашни картофени кюфтета.

Вашият коментар