Приготвени така макароните надминават всяка пица дори по вкус

В Италия пастата се счита за едно от основните ястия. Те се ядат всеки ден, съчетани със сосове и салати, месо и морски дарове. Съпругът ми прави вълшебни тестени изделия , но това се случва само по празници. И в ежедневието сме свикнали с по-прости рецепти.

Например, макаронен гювеч с яйца и кашкавал може да бъде както обилна закуска, така и ранна вечеря.

За да го приготвите, са ви необходими само три основни съставки : тестени изделия (избирайте от твърда пшеница, те запазват формата си и не разкашкват), яйца и кашкавал или сирене. Смесете и изпържете прекрасното ястие. Много по-лесно отколкото може да си представите!

Съставки

  • Тестени макарони 200 гр
  • Яйце 4
  • кашкавал 100 g
  • Масло 50 гр
  • Сол на вкус
  • Черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

Сварете тестените изделия в подсолена вода до полуготовност.Разбийте отделно яйцата със сол и черен пипер. Настържете кашкавалът на едро ренде.


Смесете макароните, яйцата и 50 г кашкавал (температурата на макароните може да го разтопи малко).


Загрейте намазнен тиган с масло, поставете тестени изделия и разпределете равномерно.


Варете на умерен огън за около 10 минути, покрит с капак. След това внимателно обърнете с чиния, поръсете с кашкавала и запържете още 5 минути.

Сервирайте горещата паста . На вкус е като пица . Винаги можете да добавите малко шунка или пиле, за да направите ястието още по-задоволително. Между другото, тази рецепта е полезна, ако ви останат макарони от вчерашната вечеря. Готвите ли често подобни вкусотии

Вашият коментар