Орехова торта за 10 минути без грам брашно, хапваш без угризения

Най- вкусната торта е тази, за която сте отделили най-малко време. Разслоените наполеони, разкошните тарталети с червена боровинка и сладкишите с трюфели са добри, разбира се, но понякога просто искате нещо просто и бързо. „Тук и сега“ е мотото на ореховата торта , тайната на приготвянето на която ще бъде споделена от редакцията ни

Целият процес отнема само 10 минути: 3 за месене на тесто, 5 за печене на тортата в микровълновата и още няколко минути за декорация. За това дори не се нуждаете от брашно, защото нарязаните орехи действат вместо него.

Кремът обикновено се избира според настроението, но най-лесният начин е просто да намажете сладкишите със сладка сметана. Избрахме готово кондензирано мляко .

Съставки

  • Орехи 200 гр
  • Яйце 3 бр.
  • Захар 80 g
  • Бакпулвер 1 ч.л.
  • Кондензирано мляко 250 гр
  • Сметана 3 с.л.

Подготовка

Запържете белените ядки в сух тиган. След това ги сложете в блендер и ги смелете на малки трохи



Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Добавете орехите, бакпулвера и отново разбийте. В резултат на това трябва да имате течно ядково тесто.


Изсипете тестото в дълбока маслена форма за печене и сложете в микровълнова печка на висока мощност за 5 минути. През това време пригответе крем: смесете кондензирано мляко (варено) със заквасена сметана.


Нарежете готовата торта на 3-4 парчета с конец или специален нож. Тогава въпросът е малък: редувайте бисквитите със сметаната. Намажете горната част на тортата със смес от заквасена сметана и кондензирано мляко и украсете с ядки. Готово!

Такъв десерт е най-подходящ за любителите на безглутеновото печене и дори диетичната храна, защото кремът може да бъде обикновено кисело мляко, подсладено с мед. Ядковият бонбон е готов за консумация веднага, но все пак настояваме тортата да престои известно време в хладилника . Има още няколко варианта на рецептата за бързи сладкиши , когато тестото се приготвя с протеини, което води до меренга, но това е съвсем друга история ..

Вашият коментар