Най- лесната медена торта в чашка без печене- детето ме научи на нея, няма такава вкусотия

Колкото и необичайни и иновативни да са модерните десерти, те не могат да бъдат заменени с класиката. Ето защо в менюто на ресторанта е толкова лесно да се срещнат всички торти, познати от детството : Наполеон, медена торта и други. Използвайки класическите рецепти, сладкарите се опитват да внесат нещо свое в ястията. Ето например медена торта без печене в чаша .

Простите десерти в чаша не са само красив вариант за сервиране на ястия, но и бърз. Освен това са много удобни за ядене. И дори най-мързеливата домакиня е способна да подготви такова произведение на кулинарното изкуство. Медена торта без печене е ясно доказателство за това.

Съставки

Бисквити 90 g

Пчелен мед 30 g

Масло 25 g

Какао на прах 7 g

Сметана 200 g

Пудра захар на вкус

сушени сливи 2 с.л.

Орехи 2 с.л.

Поставете бисквитките и какаото на прах в купата на блендера. Смелете всичко до трохи. След това добавете към него разтопено масло и течен мед. Разбъркайте съставките с лъжица. Смесете заквасена сметана със захарта за глазура. Ако искате десертът да е по-малко сладък, не добавяйте захар за глазурата. Смелете сините сливи и ядките.


Поставете трохите на дъното на чашите с първата топка. Намачкайте я малко. Сега направете ред със заквасената сметана. Поръсете със сини сливи и ядки. После пак бисквитки.

Повторете слоевете, докато не ви свършат съставки. Най-горният слой трябва да има слой от бисквитите. Гарнирайте с лист мента. Изпратете десерта в хладилник за 2 часа.

Съгласете се, в горещ летен ден малко хора искат да стоят дълго време пред фурната. И почти всеки би искал да се наслади на лек десерт в такова време. Следователно медената торта без печене в чаша е идеален летен вариант. Опитайте и споделете опита си с нас!

Вашият коментар