Малки хитринки, с които винаги ще приготвяте най-тънките и вкусни палачинки, на които никой не може да устои

Едва ли има човек, който не обича палачинки! Приготвят се бързо и лесно и са идеалната причина през уикенда всички да се съберат около масата за закуска. 

Но както всяко друго ястие, и при приготвянето на палачинките си има малки тънкости.

Събрахме за вас всички кулинарни хитрости на опитните домакини, с които ще се научите да приготвяте перфектните палачинки – тънки и вкусни, на които никой не може да устои.

Приготвянето на тестото не отнема много време, но трябва да се спазват някои прости правила, за да станат палачинките наистина вкусни.

блины без яиц

Често пъти подгряваме млякото за тестото, но забравяме, че и останалите продукти трябва да бъдат със стайна температура. Когато смесите студените и топли съставки, масата няма да е еднородна и палачинките няма да бъдат толкова вкусни.

Затова, преди да започнете да приготвяте тестото, трябва да сте извадила всички необходими продукти от хладилника. Половин час е достатъчен, за да достигнат оптимална температура. блины на кислом молоке

Не прекалявайте с яйцата! Ако мислите, че като сложите повече яйца, палачинките ще станат по-хубави, жестоко грешите. Яйцата ги правят по-плътни и крайният резултат ще прилича по-скоро на гума.

блины ажурные на молоке

Най-добре е да следвате много точно пропорциите, които са записани в рецептата.

Използвайте възможно най-малко количество захар. Така ще можете да си приготвите както сладки, така и солени палачинки.

блины ажурные на кефире

Освен това приготвянето на тънки палачинки доста често завършва с провал заради голямото количество захар в тестото.

Ако случайно палачинките започнат да се накъсват, значи трябва да прибавите още малко брашно. Това обаче съвсем не означава, че в рецептата, която използвате, нещо е сгрешено. Просто най-вероятно брашното ви е различно.

тесто на блины

Ако ви се случи нещо подобно, смело добавете още малко брашно, оставете сместа да престои за кратко, след това разбъркайте и продължете с пърженето.

Добре е преди да започнете с пърженето, тестото ви да престои за 5-10 минути, за да може всички съставки да се смесят добре и сместа да стане еластична.

	а как приготовить блины

След това разбъркайте още веднъж и започвайте да пържите.

Загрейте тигана много добре, за да може палачинките ви да станат тънки и вкусни.

	блины без сахара

Ако тиганът е студен, сместа няма да се разстели равномерно по повърхността му и палачинките ще станат дебели.

Не наливайте масло в тигана повече от един път. В рецептата за палачинки с мляко често вече има масло. Единственото, което трябва да направите, е да намажете тигана, преди да започнете с пърженето на първата палачинка.

блины вкусные

Всички останали се правят, без да наливате олио.

Тиганът, в който ще приготвяте палачинките, трябва да е хубав – с тефлоново или чугунено покритие.

блины готовить

Това е всичко! Вече сте наясно и с най-малките тънкости в приготвянето на идеалните тънки палачинки! Време е да запретнете ръкави и да зарадвате семейството си с вкусна закуска! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Вашият коментар