Лятното ми тирамису не остава незабелязано никъде, направя ли го всички ми искат рецептата и по едно парче допълнително

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Класическата версия на тирамису с кафе не е изненада за никой . В допълнение, лятното време ни дава възможност да се насладим на леки плодови десерти . Затова решихме да използваме това време за добра употреба и да приготвим боровинково тирамису . Освежаващият вкус на горски плодове е много подходящ за горещите летни дни.

Вместо силно кафе бишкотите се накисват в сладък боровинков сироп. Ако не сте намерили маскарпоне, тогава можете да го замените със смес от крема сирене или мазна извара с добавка сметана, масло или мляко. Поставете тирамисуто с боровинки е порционирани купички и се насладете на божествения вкус. А за семейни събирания е подходяща една голяма форма.

Съставки

Бишкоти 16 бр.

Маскарпоне 200 g

яйце 3 бр.

захар 210 g

боровинки 420 g

Лимонов сок 2 с.л.

Смелете 400 г горски плодове в блендер, смесете със 150 г захар и лимонов сок, варете на среден огън за 5 минути след като заври. Когато пюрето се охлади, заделете 2 с.л. за украса.

Боровинки

Разбийте жълтъците с 50 г захар, за да увеличат обема си. Добавете маскарпонето и отново разбийте добре


Разбийте белтъците с останалата захар отделно до стабилна пяна. Комбинирайте с другия крем и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула отдолу нагоре.


На дъното на купичките сложете половината бишкоти, след това половината от крема и същото количество сметана. Повторете слоевете, покрийте десерта с фолип и оставете в хладилник за 2,5 часа.


15 минути преди сервиране извадете десерта, гарнирайте го с горски плодове и отделеното сладко от боровинки.

Ако  приготвяте десерт с боровинки за възрастни, тогава можете да добавите малко алкохол. Приятен аромат и лек алкохолен вкус ще направят тирамисуто още по-интересно, а вечерта ви по-забавна.

Източник: www.zajenata.bg

Вашият коментар