Как превърнах старият хляб вчера в истински кулинарен шедьовър- приятния аромат на хлебче се носеше из целия апартамент

Случвало ли ви се е нещо такова, че и вие, и съпругът ви купувате по един хляб, а след това се чудите какво да го правите, защото практически не може да го изядете Това често ми се случва. Приготвих котлети, пържени крутони и сушени бисквити. Но наскоро разбрах една страхотна рецепта, която реши проблема ми веднъж завинаги. Един приятел ми каза как се прави омлет с хляб .

Ястието е много просто. Дори е срамно, че аз самата не се бях сетила за това. И можете да поставите различни продукти в него: кренвирши, лук, гъби и дори повече сирене или кашкавал. И колко невероятно изглежда фен-омлетът . Не е срамно дори да почерпите гости. Така че запишете го, ще ви спасява във всички случаи.

Съставки

стар хляб

Домат 2 бр.

Масло 50 гр

Сирене или кашкавал 200 гр

Яйце 4 бр.

Сметана 3-4 с. л.

подправки по ваш избор

Вода 0,5 ч.л.

Чесън 1-2 скилидки

Сол на вкус

Подготовка

Нарежете питката на филийки. Намажете всяко парче с тънък слой масло. Наредете хлябът в малка кръгла форма за печене намазана със зехтин.



Измийте доматите, подсушете и нарежете на филийки. Нарежете сиренето или капкавала на филийки. Разпределете готовата храна между филийките хляб


Разбийте отделно яйцата със заквасена сметана, сол и студена вода. Водата е тази, която ще направи омлета порест и ще му попречи да се утаи. Добавете нарязани зеленчуци към масата и разбъркайте.


Изсипете яйчната маса във вентилатор за хляб и изпратете до предварително загрята до 200 градуса за 30-35 минути. Изцедете чесън отгоре 5 минути преди готвене и разпределете равномерно по повърхността.

По- добре е да сервирате закуската с хляб гореща, тогава кашкавалът ще се разтегне. Омлет като този може да бъде обилна закуска за цялото семейство или да го поднесете вместо хляб с първото си хранене на обяд. Лично аз съм възхитена, защото мога бързо и вкусно да нахраня семейството си и за вечеря даже. Опитайте сами!

Вашият коментар