Вечеря само с 5 съставки, която се превърна в ХИТ

Бързите, лесни и вкусни рецепти за вечеря са любими за всяка една домакиня. Освен, че не изискват цяла кошница с продукти, те щадят и малкото ни свободно време, което можем да прекараме в игри и забавление с децата и любимите си хора.

Днес ще ви представим точно една такава вечеря, наречена „мусака без заливка”. На вкус наподобява изключително много традиционната муска, но пък визията й е завидно по-красива и примамлива.

Освен това се приготвя изключително бързо и не се налага да притежаваме някакви специални умения в кулинарията, за да можем да я сътворим.

Муска без заливка

Продукти, които ще са ви нужни:

• 1200 г картофи

• 2 средни глави лук

• 400 г кълцано свинско месо (или кайма)

• 2 с.л. доматено пюре

• 2 с.л. зехтин

Това са основните съставки, за които споменахме. Подправките, които да използвате, са следните няколко: сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Ако някоя от тях не ви е любима, можете да я замените с друга или напълно да я изключите.

Сега е време да се заемем с направата на тази вкусна и апетитна муска без заливка.

Обелете и нарежете картофите на шайби. В тиган задушете лука и морковите, нарязани на ситно. Към тях прибавете каймата или месото и започнете да бъркате. След като месото започне да побелява, можете да добавите доматеното пюре. Оставете за 15 минути на котлона да покъкри. Добавете и подправките, които сте решили да използвате.

Вземете си средно голяма тавичка. Намажете я със зехтин и започнете да редите канапе от картофи. След това изсипете сместа от зеленчуци, кайма и доматено пюре.

Отгоре подредете останалите картофи и сложете да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна!

След като бъде готова, нарежете на порции и сервирайте в чиниите. Не забравяйте да гарнирате с щипка магданоз и щипка любов!

Източник: www.actualno.com

Вашият коментар