БИСКВИТЕНО руло Фереро – Бързо и лесно със страхотен вкус! Става само за 15 минути

Този сладкиш се приготвя толкова бързо, че са ви нужни само 15 минути. Има вкус на Ferrero, защото е направен от бисквити и лешници. За тези, които постят да знаят, че могат да го приготвят и в постен вариант.

Обичам, когато намеря такава рецепта за бърз и лесен сладкиш , който при това изглежда много добре, а вкусът е перфектен. Тайната на вкуса Ferrero се дължи на печените лешници… Смело мога да кажа, че ще направите двойна доза. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие феноменалното Бисквитено руло с вкус на Фереро :

Бисквитено руло с вкус на Фереро

Необходими Продукти: 

100 гр.масло или маргарин

100 гр. шоколад (може постен)

1 ч. л. какао

250 гр. маслени или постни бисквити

50 гр. пудра захар

100-150 гр. лешници

30 мл. вода

още 50 гр. пудра захар

Начин на Приготвяне: 

В малка тенджерка разтопете маслото или маргарина заедно с начупения на кубчета шоколад. Смелете бисквитите, ако сте цели и ги смесете с 50 г пудра захар.

бял и черен шоколад
смлени бисквити

Запечете лешниците, след което ги нарежете на ситно с нож. Може и да ги блендирате, но гледайте да ви останат няколко по-големи парчета, за да има интересен вид рулото.

Към сместа от сухите съставки се добавят ситно смлените лешници, след което се заливат с изстиналия разтопен шоколад. Разбъркайте с ръце и добавете малко вода. Оформете тесто, което не се разпада.

бисквити с шоколад

След това вземете малка торбичка и я разстелете, като отрежете едната страна. Можете да направите същото с прозрачно фолио. Поръсете центъра с още 50 г пудра захар и върху него поставете “тестото” от бисквити и шоколад.

бисквитено руло

Започнете да оформяте тестото във форма по ваш избор, аз го оформих на правоъгълник със средна до голяма дебелина. Стегнете плътно в найлона и сложете в хладилника да стегне за около 2-3 часа.

руло във фолио

След това извадете и нарежете на по-малки колелца с дебелина по ваш избор.

бисквитено руло с лешници

бисквитено руло Фереро

Да ви е сладко!

Вашият коментар