Супер вкусни Кюфтета от тиквички

Има ли нещо по-хубаво от една лятна вкусна рецепта, за приготвяне на кюфтета от тиквички? Всички знаем много добре, колко вкусни са те,А на всичкото отгоре не изискват и голяма инвестиция. Приготвят се лесно и бързо, само изцеждането им след като са настъргани, може да продължи по-дълго време.

Необходими Продукти:

– 6 яйца – един килограм тиквички, настъргани на едро

– 200 грама сирене / разбира се може да сложите и повече/. То също трябва да бъда натрошено на по-едри парчета.

– 150 грама извара

– 1 връзка копър /Ако не го харесвате, може да го пропуснете/

– 100 грама брашно. Тайната тук е да използвате повече видове брашна. Например 3 по 33 грама всяко – тиквено, бадемово и ленено да кажем.

– чесън, той също е пожелание.

Начин на приготвяне:

Първото нещо което трябва да направите,е да настържете тиквичките да ги посолите и след това да ги сложите в гевгир за да се отцедят добре. Това ще отнеме повече време, но ако не разполагате с такова, може да ги поставите в тензух например и леко да стискате. По този начин ще се изцедят по-бързо. Другия вариант е да ги настържете предната вечер.

Сега преминете те към същността на приготвянето.

Вземете подготвяща по-голяма купа, сложете вътре всичките продукти, без брашното и за кратко омесете с ръце, докато получите хомогенна смес. Накрая добавете и брашното, защото сместа ще пусне малко вода, а то ще я “обере”.

Оставете вече крайно готовата смес да престои 25 30 минути.

Сега преминете към оформянето на кюфтетата. Добре би било да ги оформите по-плоски, за да се пекат по-добре. Самото печене продължава около 35 40 минути при температура от 180 градуса. Самите кюфтенца тя трябва добре да покафенеят.

Готовите кюфтенца могат да се хапват с кисело мляко, в тази комбинация Вкусът им е уникален. Дори на другия ден да ги извадите студени от хладилника и да ги хапнете така, поради липса на време да ги затопляте, то повярвайте, че също ще бъдат много вкусни. Но най-добре е лично да се убедите.

Ако пък сте от най-големите любители на месо, може просто да добавите кайма сместа. Така ще задоволите вашите предпочитания.

Това е от нас, останалото от вас!

Вашият коментар